Digitale forbedringer for lån

Forbrukslån

Det sies at halvparten av alle nordmenn låner på en eller annen måte som kan kalles for et forbrukslån. Grunnen til at du kanskje har et lån som faller innenfor denne kategorien er fordi du kanskje har et lån, men dette lånet ikke heter forbrukslån når du ser på din oversikt over lån. Flere og flere lån kalles for forskjellige ting da selskaper prøver å lage et produkt som lettere kan identifiseres med dem som selskap enn med kun lånet i seg selv. Remember Bank har for eksempel noe de kaller Remember lån. Det er et lån uten sikkerhet, og da det samme som et forbrukslån. Sambla er en låneformidler som bruker ordet forbrukslån, men bruker andre navn på lån som kan identifiseres med kjøpsobjektet selv om det er et forbrukslån. Ser du på Sambla.no vil du se ord som billån eller caravanlån hvor sikkerhet ikke er nødvendig.

Søknadsprosessen

Når det sies at halvparten av alle nordmenn har en eller annen form for forbrukslån så er det mange som har forbrukslån. Når det er mange som har disse lånene som vil det være populært å tilby dem. Det vil også være ganske populært å jobbe med å formidle lånene. Når det er et stort press fra mange forskjellige som ønsker å tilby noe, hvor det også vil være mange som kommer til å prøve ut tjenesten din er det veldig viktig at alt fungerer. Du som bank eller tilbyder må ha gode og effektive løsninger.

Vi ser spesielt med forbrukslån at internett og effektive søknadsprosesser tas i bruk. Når du nå søker på lån må du søke på disse lånene på internett. De fleste prosessene er nå digitaliserte og systematisert på en slik metode at bankene kan bruke informasjonen kanskje raskt hvis den nå kan trekkes igjennom nettet. Før måtte man jo levere søknader på papir i banken. Det slipper man heldigvis å gjøre nå. Nå sparer du mye tid ved å være effektiv. Dette behovet for å spare tid har også ført til at låneformidlere har vokst frem. Hele poenget med disse låneformidlerne er at du skal kunne spare tid ved å slippe å søke i 10 banker samtidig, men kan heller bruke en formidler som kan søke i alle disse bankene med din ene søknad.

BankID

En av de virkelig gode tingene som har kommet ut av banksystemet de siste årene er BankID. BankID er et elektronisk verktøy som gjør at du kan identifisere deg som deg selv ved å logge deg inn på alle mulige portaler, som banken og Altinn ved hjelp av en liten brikke som produserer koder kun for deg. Har du lastet ned BankID på mobiltelefonen din og godkjent bruken denne veien kan du også bruke mobilen din som hjelp til å komme deg inn på forskjellige sider. Det er helt utrolig praktisk å bruke BankID sammen med mobilen.