Nye retningslinjer for forbrukslån

Noen foreslår endringer i retningslinjene for beste forbrukslån for å få ned veksten. Grunnen for reduksjon i vekst er for at Noen gjerne vil passe på oss. De vil at vi skal komme i mindre økonomiske problemer, og heller spare penger enn å bruke pengene først, for deretter å betale tilbake med renter.

Noen vil at kredittvurderingen skal bli strengere, lånetakeres gjeld ikke skal være mer enn 5 ganger inntekten og at nedbetalingstiden ikke skal settes til mer enn 5 år. Alt dette høres veldig fint ut. Bankene er selvfølgelig irritert over dette. De har en veldig god business akkurat nå på at folk ikke er begrenset i stor grad på hvordan de tar opp lån. Det er fort gjort å gå seg bort og dra på seg mer gjeld enn man burde gjøre.

Det verste med de nye retningslinjene er at det kun skader folk som allerede har havnet i økonomiske problemer. Har du får mye gjeld og ønsker å refinansiere denne gjelden trenger du fort mer enn 5 år å nedbetale gjelden på. Har du tatt opp 2 millioner kroner eller noe slik, på kredittkort og annet gjeld, samtidig som du har en vanlig jobb, trenger du fort 10 år på å nedbetale gjelden.